Nyhetsarkivet

Overbevisende mot Brann 2

FKH spilte en god kamp mot Brann 2 på Tysnes mandag kveld. Solid defensivt, mye flott angrepsspill og 5 flotte mål.

FKH startet kampen i en 4-4-2 formasjon med dette laget: Jan Kjell Larsen – Stig Krohn Haaland, Arild Andersen, Milan Kojic, Fabiano Kristiansen – Johnny Furdal, Jostein Grindhaug, Chris Pozniak, Kevin Deserpa – Espen Skogland, Patrik Fredholm.

Brann kom til Tysnes med et sterkt lag der blant andre spillere som Fredrik Klock, Christian Kalvenes, Kristjan Ørn Sigurdsson, Tom Sanne, Erlend Storesund og Dylan Maccalister var med fra start. Likevel maktet ikke Brann å skape en eneste stor målsjanse mot et solid FKH-forsvar.

Til tross for mye regn så var baneforholdene på Tysnes meget gode. FKH utnyttet det gode underlaget best og leverte mye fin angrepsfotball. I første halvdel av første omgang skjedde det relativt lite, men fra det 23. minutt og utover ble det servert god fotballunderholdning på Tysnes. I det minste for de som var kommet for å se FKH.

23 minutt 1-0: Kevin Deserpa blir revet ned inne i Branns 16-meter. Den lille teknikeren tar selv straffesparket og scorer sikkert.

27 minutt 2-0: En vakker scoring. Chris Pozniak spiller vegg med Patrik Fredholm og fosser gjennom Brannforsvaret. Alene med keeper gjør den canadiske landslagsspilleren ingen feil, og bredsider ballen i mål til venstre for keeper.

51 minutt 3-0: Nok en flott scoring. Vi får frispark fra 20 meter, og først er det Johnny Furdal som med høyrefoten skrur ballen rundt muren og i mål. Dommeren mener imidlertid at han ikke har gitt klarsignal for at frisparket kunne tas, og dermed må det tas opp igjen. Mens Brann venter på en ny avslutning fra Johnny er det denne gangen Stig Krohn Haaland som klistrer frisparket opp i krysset med venstrefoten. Vakkert!

72 minutt 4-0: Banens beste spiller, Chris Pozniak, slår en fin gjennombruddspasning til Espen Skogland. Espen er som alltid kald i avslutningen og bredsider ballen inn i keepers venstre hjørne.

77 minutt 5-0: Nesten litt trist at årets mål skulle komme så tidlig som 4. april og at et relativt beskjedent tilskuerantall fikk bevitne det. Men faktum er at Stig Krohn Haalands kjempetreff etter 77 minutter skal bli vanskelig å overgå som årets mål. Fra 40 meter velger Stig å klinke til på direkten. Han får perfekt treff og det knallharde skuddet suser i mål like under tverrliggeren. Keeper står innenfor 5-meteren og kaster seg forgjeves etter stjernetreffet. En klassiker av Stig Krohn Haaland!

Alt i alt var dette en god kamp av FKH som forhåpentligvis tilsier at vi er i rute foran seriestarten 17. april.

Vegard Nordtveit, Tor Arne Andreassen, Ronny Warholm, Niki Budalic og Simon Koch var ikke aktuelle til denne kampen på grunn av skade eller sykdom. Vi har imidlertid godt håp om at alle rekker seriestarten. Mest usikkert er det om ankelskaden til Simon Koch leges i tide til at han er kampklar til serieåpningen mot Åsane.