Nyhetsarkivet

Surt tap mot Tromsdalen

FKH vant sjansestatistikken 8-4, men tapte likevel 3-1 borte mot Tromsdalen på søndag.

Tromsdalen var for anledningen meget effektive hjemme på kunstgresset. I første omgang skapte lagene to målsjanser hver.

Tromsdalens keeper gjorde en flott redning på et skudd fra Christian Grindheim fra 10 meter. Etter 42 minutter kjemper Rune Wiken seg foran keeper på et innlegg fra venstre, men headingen går over.

Tromsdalens to muligheter før pause endte begge i nettet bak Jan Kjell Larsen. Etter 9 minutter scorer Aslak Sokki etter et fint gjennomspill fra tidligere FKH-spiller Gaute Helstrup. 2 minutter før pause kommer Bjørn Strøm alene med keeper og sørger for 2-0 til hjemmelaget til pause.

Etter pause blir det enveiskjøring mot Tromsdalens mål og vi vinner sjansestatistikken i 2. omgang med 6-2. Hele 3 ganger treffer ballen tverrliggeren og Tromsdalens keeper står fram som kampens store spiller med en rekke fantomredninger.

Marginene er imidlertid ikke på FKHs side om dagen og istedenfor redusering er det Tromsdalen som går opp til 3-0 på sin første målsjanse i omgangen et kvarter før slutt. Et flott skudd av Tobias Appelbom fra 25 meter går rett i krysset.

I det siste spilleminuttet blir Espen Skogland spilt gjennom av Christian Grindheim og fastsetter sluttresultatet til 3-1.

FKH hadde absolutt fortjent å vinne kampen på Tromsdalen kunstgress, men fotball er ikke alltid rettferdig. Nå håper vi å fortsette den gode trenden på hjemmebane. De to siste kampene på Haugesund stadion har endt med seier. Nå venter Raufoss, Vard og Sandefjord i de 3 neste seriekampene. Alle disse kampene spilles på stadion.

Før den tid møter vi Ålgård på bortebane i cupens 2. runde på førstkommende onsdag.