Nyhetsarkivet

Cupfest på stadion

Over 8000 tilskuere fikk se en fartsfylt kvartfinale på stadion på onsdag. Rosenborg vant til slutt 3-2 etter at FKH var fryktelig nær ved å lykkes med en utrolig snuoperasjon.

Det er mange år siden vi har hatt en lignende ramme rundt en fotballkamp i Haugesund. Stadion var stappfull og stemningen var enorm. Publikum fulgte også oppfordringen om å møte tidlig opp, noe som førte til at vi unngikk køkaos. Vi ønsker å rette en stor takk til publikum for dette.

Første omgang ønsker vi å si minst mulig om. Det virket da som om respekten for motstanderen var for stor. Vi var lite aggresive og spilte en av våre dårligste omganger i år. Det nytter ikke mot nordens beste fotball-lag og vi lå under med 3-0 til pause etter scoringer av Azar Karadas, Frode Johnsen og Øyvind Storflor. Rosenborg var veldig gode den første halvtimen.

Harald Aabrekk valgt å legge om formasjonen fra 5-2-3 til 4-4-2 allerede etter en halvtime og utover i kampen fungerte laget mye bedre. Etter bortelagets siste scoring etter 37 minutter skapte de knapt en målsjanse og FKH var det førende laget.

Plutselig fremsto vi med defensiv trygghet, aggresivitet i duellspillet og større presisjon og trøkk i angrepsspillet. Rosenborg hadde problemer.

Rett før pause spiller Jostein Grindhaug gjennom til Rune Wiken, men landslagskeeper Espen Johnsen får avverget før Rune får avsluttet.

Dette var vår største målsjanse før pause, men i tillegg hadde Asle Andersen et brukbart forsøk på et frispark fra 30 meter som gikk like utenfor.

3 minutter etter pause er det klart for vår første redusering. Et nydelig angrep regissert av innbytterne Kjetil Rødahl og Espen Skogland. Kjetil vinner ballen på midtbanen, gir ballen i støtte til Espen og går selv på løp. Espen avanserer noen meter før han slår en flott gjennombruddspasning til Kjetil som ikke gjør noen feil alene med Espen Johnsen. Stadion eksploderer og vi fatter nytt håp.

Det entusiastiske publikummet behøver ikke vente lengre enn til det 63. minutt før det er klart for 2-3. Et presist Arild Andersen innlegg sniker seg direkte inn i mål via den bakerste stolpen. Rune Wiken stuper frem, men så vidt oss bekjent er han aldri borti ballen. Nå koker det på stadion. Laget har nok en gang vist sin imponerende lagmoral og jager nå utligning. Rosenborg er på defensiven og skaper ingenting framover.

Mot slutten har vi flere muligheter til å utligne. En presis langpasning fra Arild Andersen treffer Espen Skogland, men hans heading fra 7 meter blir for løs og keeper redder enkelt.

Litt senere er Erik Hoftun uheldig med en klarering og Trond Erik Bertelsen får en gyllen skuddmulighet fra 18 meter. Skuddet stryker stolpen på feil side.

Rosenborgs eneste mulighet etter pause kom på et velplassert frispark fra 25 meter av Fredrik Winsnes. Jan Kjell Larsen reddet imidlertid mesterlig.

Mot slutten av kampen viste Rosenborg sin internasjonale erfaring ved å hale ut tiden ved enhver anledning. Et lag nærmest utelukkende bestående av landslagsspillere fryktet for semifinalebilletten og Ståle Stensaas ble på toppen av det hele straffet med gult kort for uthaling av tid.

Det er alltid bittert å tape, men en god andre omgang gjorde sitt til at publikum gikk rimelig fornøyd hjem. Neste år skal vi bli enda bedre og kanskje ta enda et skritt nærmere Ullevål.