Nyhetsarkivet

Sterk borteseier i Drammen

FKH slo Strømsgodset 2-1 i Drammen på søndag. Onsdag er det klart for fotballfest på Haugesund stadion når selveste Rosenborg skal ekspederes ut av cupen.

Rune Wiken fikk kampens første sjanse i fint spillevær på Marienlyst. Etter en stuss fra Jostein Grindhaug løper Rune gjennom, men keeper ofrer seg og rekker ballen først.

Etter 12 minutter blir Christian Grindheim fellt på 16-metersstreken. Samme mann kliner frisparket helt oppe i vinkelen. Vakkert! FKH leder 1-0.

Etter dette kommer hjemmelaget til noen halvsjanser, men Jan Kjell Larsen er i det umulige hjørnet og avverger alle forsøk. Keepergiganten var helt konge i feltarbeidet og sørget for at Strømsgodset kom til relativt få målsjanser til tross for at de hadde ballen mye.

Jostein Grindhaug får også en god mulighet etter en nydelig pasning fra Tor Arne Andreassen. Kraftspissen får imidlertid aldri skikkelig kontroll og får ikke avsluttet skikkelig.

5 minutter før pause er Thomas Wæhler nær ved å heade ballen i eget nett. Ballen stryker tverrliggeren og FKH får en corner som det ikke blir noe ut av.

Andre omgang er bare to minutter gammel når Trond Erik Bertelsen slår en hard og presis corner fra høyre mot bakerste stolpe. Der stiger Rune Wiken til værs og header vakkert inn 2-0 til FKH. Alf Magne Aaserød og hans kompis fra Maakeberget går begge amokk.

En halvtime før slutt begynner Strømsgodset å få lagt et solid press på FKH. Anders Michelsen avlsutter fra skrått hold, men Jan Kjell redder. Paal Christian Alsaker får like etterpå avsluttet fra god posisjon, men ballen går utenfor.

Samtidig er FKH farlige på kontringer i denne perioden og både Rune Wiken, Asle Andersen og Tor Arne Andreassen har gode muligheter til å øke ledelsen.

Et kvarter før full tid får hjemmelaget en omdiskutert redusering. Jan Kjell Larsen blir hindret på en corner som til slutt går over alle. Ballen blir slått inn igjen i feltet og der klinker den gode midstopperen Kenneth Karlsen til på hel volley fra 6 meter. En flott scoring av Strømsgodset som nok burde vært annulert for frispark til keeper i trekket før.

Mot slutten av kampen har både Kenneth Karlsen og Thomas Sørum muligheter til å utligne, men våre spillere gjør en fantastisk innsats og rir stormen av.

Vi er kompakte, agressive, viser en fantastisk vilje, løper enormt mye og vinner til slutt fortjent på Marienlyst. En råsterk prestasjon av spillerne.

På onsdag kommer det et lag fra Trondheim på besøk for å spille kvartfinale i cupen på stadion. Det var mange positive elementer å ta med seg fra søndagens kamp, men vi må nok bli mer presise dersom drømmen om Ullevål skal opprettholdes.

Forhåndssalget til Rosenborgkampen nærmer seg 4.000. Vi kan bare gjenta vår oppfordring til publikum om å kjøpe billett på forhånd hos Shell i Karmsundsgt. og møte opp i god tid før kampstart kl 1630. Portene åpner kl 1500.