Nyhetsarkivet

Pressemelding

I forbindelse med salget av Jone Samuelsen til Viking har klubben kommet med følgende pressemelding.

FK HAUGESUND TAR HÅND OM EGEN SKJEBNE !Stormværet rundt FK Haugesunds finansielle problemer har vært en gjenganger i avisspaltene de to siste årene, og medieoppslag med variasjoner av dette temaet har i stor grad overskygget og dekket til den positive sportslige utviklingen som har funnet sted i den samme perioden.
For et hvert styre er det alltid slik at en skal oppnå best mulig resultater på en rekke felt, men samtidig sørge for at ens finansielle stilling verken setter klubbens stilling eller kreditorenes tilgodehavender i fare.


FOKUS PÅ SPORTSLIG FREMGANG

FK Haugesunds styre har hele tiden jobbet målrettet for å få de sportslige resultater som alle klubbens tilhengere på hele Haugalandet ønsker, samtidig som styret hele tiden har opptrådt ansvarlig i forhold til ansatte og leverandører.


UNIK REKRUTTERING – LOKAL FORANKRING

Vi har i skyggen av førstelagets bestrebelser på å etablere seg i sportens elitedivisjon, i et nært samarbeid med fotballgymnaset og flere av våre lokale samarbeidsklubber, oppnådd unike resultater av vårt eget rekrutteringsarbeid.

FK Haugesunds A – lag består i dag av svært unge spillere, de aller fleste fra vårt eget distrikt.
I vår førsteoppstilling denne sesongen har vi stilt med spillere som har slitt ut sine første fotballsko for klubber som Åkra, Vea, Kopervik, Avaldsnes, Grannekameratene, Nord, Haugar, Djerv 1919 og Vard.

FK Haugesund har som Rogalands Avis så tydelig uttrykte det tidligere i sommer, virkelig vist at det er mulig å utvikle talenter til toppspillere, gjennom et systematisk arbeid med egen rekruttering.

Denne sesongen har FK Haugesund spillere representert Norge med flagget på brystet, på så vel Norge U – 21, Norge U – 20, Norge U 19 og Norge U 16.
Haugalandet har selv i tidligere godværsperioder i den lokale fotballen aldri vært i nærheten av dette nivået.

Så er det da også resultatene av dette langsiktige arbeidet som gjør at klubben nå er i en god finansiell posisjon.


JONE SAMUELSEN SELGES TIL VIKING

Vår talentfulle midtbanespiller, Norge U – 19 kapteinen, Jone Samuelsen, ble i helgen solgt til Viking for 2 millioner kroner. Kampen mot Mandal var derfor hans siste for FK Haugesund i denne omgang. Vi takker Jone for alt han har gjort for Haugesund, og det er selvsagt med et visst vemod vi ønsker ham lykke til i hans videre karriere for Viking, og sikkert også for Norge.
TALENTENE HJELPES FREM

Kjøp og salg av fotballspillere er blitt en del av hverdagen i moderne fotball, og det er også viktig for unge spillere å merke seg at FK Haugesund gleder seg over at våre spillere også er attraktive for større klubber. Når tiden er moden vil vi gjerne hjelpe spillerne videre, til glede for både spillere, klubb og moderklubber.

Det er vår ambisjon snart selv å være etablert i norsk seriefotballs gjeveste divisjon, eliteserien. Når dette målet er nådd kan videresalg i noen tilfeller komme til å bety salg til utlandet, med alt hva det vil bety for både spillere, klubb og moderklubber.


GJELDFRI KLUBB

Samtidig med salget av Jone Samuelsen til Viking, har FK Haugesund gjort en av sine største sponsorkontrakter noensinne.

Dette gjør at klubben nå igjen er gjeldfri og har investormidler øremerket for spillerkjøp, tilgjengelig fra villige partnere!

Klubben har som kjent en lang rekke unge talent – og verdifulle spillere under kontrakt, ledet av en av landets aller fremste trenerkapasiteter, landslagets assistenttrener, Harald Aabrekk,

FK Haugesund står nå bedre rustet til å møte fremtidige utfordringer enn de aller fleste det er naturlig å sammenligne seg med.