Nyhetsarkivet

Fotballfest mot Raufoss

FKH spilte 2-2 mot Raufoss i en underholdende og god fotballkamp på Haugesund stadion. Uavgjort i onsdagens hengekamp betyr at begge lagene fortsatt har god kontakt med topplagene.

En kortklipt og fuktig gressmatte på stadion gjorde at baneforholdene var gode. Publikum satte nok likevel mindre pris på at regnet pøste ned gjennom hele kampen. Stadionmatta er imidlertid i god forfatning og den taklet regnværet på en ypperlig måte.

Dette skulle bli en kamp i høyt tempo mellom to spillende og angrepsvillige lag. Det ble en meget underholdende kveld for de fremmøtte i regnværet på stadion.

Allerede etter 50 sekunder gir Christian Grindheim FKH ledelsen. Et frispark fra venstre blir skrudd innover og går forbi alle og rett inn i keepers lengste hjørne.

Etter 6 minutter smeller Espen Haug av et godt skudd fra 25 meter som heldigvis går utenfor målet til Jan Kjell Larsen.

Milan Kojic slet med skade allerede før kampen, men valgte å forsøke seg. Etter 10 minutter ble smertene for store og han måtte forlate banen til fordel for Ronny Espedal.

FKH var det beste laget før pause. Etter 13 minutter fikk Rune Wiken en stor målsjanse da han dro seg fri og fikk avsluttet fra skrått hold. Keeper Morten Bakke reddet avslutningen. Like etterpå er det Christian Grindheim som elegant drar seg ned til dødlinja og legger ballen ut til Rune Wiken, men en forsvarer får blokkert skuddet.

Midtveis i omgangen utligner Christian Johnsen for Raufoss. Etter et innøvd cornertrekk dukker han opp på bakerste stolpe og header ballen kontant i mål.

Etter 26 minutter får FKH et nytt frispark ute på venstrekanten. Asle Andersen får først kjempet til seg ballen på bakerste stolpe. Han legger den til Tor Arne Andreassen som kommer seg til dødlinja på sin høyreside. Backen legger deretter ballen ut til Simon Koch som fra 10 meters hold fyrer av et skudd som sniker seg inn i keepers lengste hjørne. 2-1 til FKH.

Etter en halvtime kommer Jone Samuelsen gjennom og går over ende i duell med keeper. Publikum vil gjerne ha straffespark, men dommeren opptrer irriterende korrekt og vinker spillet videre.

10 minutter før pause fyrer Trond Erik Bertelsen av et bra skudd, men keeper Bakke har kontroll. 5 minutter senere har Raufoss en god mulighet etter en kjapp kontring. Christian Johnsen skyter utenfor fra god posisjon.

Like før pause leker Christian Grindheim seg igjen gjennom Raufossforsvaret. Keeper får imidlertid stoppet innlegget og forhindrer det som kunne blitt en stor målsjanse.

Andre omgang begynner også friskt. FKH er farlig frempå flere ganger i starten av omgangen, mens Raufoss har en heading i stolpen i denne perioden.

Etter en time redder Jan Kjell Larsen glimrende når gode Christian Johnsen kommer alene med ham. Like etterpå header Jone Samuelsen like utenfor fra kort hold etter flott forarbeid av Trond Erik Bertelsen og Christian Grindheim.

Etter 65 minutter er vi heldige. Jarl Andre Storbæk dundrer et skudd i stolpen fra 20 meter. Returen header Christian Johnsen på mål, men Jan Kjell Larsen gjør en mesterlig redning.

Litt senere avslutter Christian Grindheim en fin kontring, men skuddet går langt utenfor.

Et kvarter før slutt utligner Raufoss. For en gangs skyld er vi ikke tilstrekkelig aggresive og Mattias Andersson får snudd seg inne i vår 16 meter og fyrer av et skudd som triller inn i hjørnet bak Jan Kjell.

2 minutter etter scoringen dundrer Christian Grindheim avgårde et skudd fra 12 meter. Ballen blir reddet på streken av en forsvarer. Like før slutt får vi en dobbeltsjanse. Først er det et forsøk fra Christian fra kort hold som blir blokkert. Deretter tar Tor Arne Andreassen med seg ballen og får avsluttet fra skrått hold, men skuddet går over.

En kamp mellom to gode lag i en fartsfylt kamp. Det er ingen tilfeldighet at begge disse lagene kjemper i toppen av tabellen og har spilt seg fram til cupens kvartfinale. Best på et godt FKH lag var Jan Kjell Larsen, Rune Wiken og Christian Grindheim.