Nyhetsarkivet

THE SWEETEST FEELING!!!

FKH slo Viking 2-1 på stavanger stadion og er klar for kvartfinalen i cupen. Det var omtrent 1000 Haugalendinger på kampen, men om 5 år er det sikkert 5000 som kommer å fortelle at de var der. Onsdag var en fin dag!

Det var en perfekt ramme rundt kampen. Flott spillevær og cirka en tredjedel av publikummet på 3510 var Haugalendinger. Maakebergets tribune var overfull og stemningen på kokepunktet.

Vi åpnet kampen friskt og var det beste laget det første kvarteret. Skuddforsøk fra langt hold fra henholdsvis Asle Andersen og Jone Samuelsen, samt en ufarlig heading fra Christian Grindheim var likevel det nærmeste vi kom mål i denne perioden.

Viking på sin side scoret på sin første målsjanse etter et kvarters spill. Bjarte Lunde Aarsheim tok et kjapt frispark og plutselig var Tom Sanne alene med Jan Kjell Larsen. Sanne plasserte ballen sikkert i nettet og hjemmelaget ledet 1-0.

Få minutter senere får Viking straffe når dommeren mener at Simon Koch holder Bjørn Berland. Thomas Pereira setter straffesparket i stolpen og setter selv returen i mål. Det er ikke lov og målet blir korrekt annulert.

FKH kjempet seg etter dette inn igjen i kampen på en imponerende måte. Etter 27 minutter var det klart for en fortjent utligning. Jone Samuelsen dro seg nydelig fri på høyresiden og la en fin pasning tilbake til Jostein Grindhaug som fyrte av et godt skudd. Avslutningen traff Trygve Nygård og deretter havnet ballen hos Rune Wiken. Han plantet ballen opp i krysset bak en sjanseløs Frode Olsen. 1-1 og entusiastiske haugalendinger gikk amokk på tribunen.

Etter 56 minutter herjer Christian Grindheim inne i Vikings 16 meter og drar av et par forsvarere. Avslutningen fra skrått hold går imidlertid via et Vikingbein og til corner. Få minutter senerer fyrer Jone Samuelsen av et skudd fra 25 meter, men Frode Olsen redder enkelt.

Etter 68 minutter er det Tor Arne Andreassen som skyter utenfor fra 16 meter. 3 minutter senere får Viking en av sine ytterst få målsjanser. Erik Nevland skyter utenfor fra kort hold etter glimrende forarbeid av en god Petter Kopteff på venstresiden.

Kvarteret før slutt eksploderer store deler av Stavanger stadion. Tor Arne Andreassen legger inn fra høyre. Ballen sniker seg forbi Alfred Berge og en Vikingforsvarer på første stolpe. Bakfra kommer Christian Grindheim og dundrer ballen i mål fra kort hold. Vi leder 2-1 i Stavanger!

Etter målet har FKH full kontroll på kampen og er nærmere 3-1 enn Viking er utligning. Lagets fantastiske entusiasme, moral og evne til å stå på for hverandre og klubben har igjen blitt avgjørende. Vi er i kvartfinalen.

Søndag venter sesongens hittil vanskeligste oppgave. Da møter vi Fredrikstad hjemme på Haugesund stadion. Klarer vi å nullstille oss etter onsdagens eventyrlige aften?