Nyhetsarkivet

Best, men poengløse i toppoppgjøret

FK Haugesund var klart best og skapte dobbelt så mange målsjanser som Hamarkameratene i søndagens seriekamp på stadion. Likevel var det et heldig bortelag som til slutt vant kampen med 1-0.

FKH får en svært uheldig åpning på kampen. Dommeren gir Hedmarkingene en tvilsom straffe etter at Marius Gullerud først skyter og deretter faller da han løper i venstrefoten til Milan Kojic. Straffesparket setter Sveinung Fjeldstad i stolpen, men Espen Olsen setter returen i mål.

Like etter scoringen treffer Jostein Grindhaug dårlig på et skudd fra 14 meter. Det løse skuddet reddes enkelt av keeper.

20 minutter ut i kampen har Rune Wiken en kjempemulighet til å utligne. Han avslutter fra kort hold etter et innlegg fra høyre, men keeper redder fint.

Midtveis i omgangen får HamKam et mål feilaktig annulert for offside. Et langt innkast blir stusset videre av vår egen Simon Koch og en offsideplassert Espen Olsen kan trille ballen i mål. Heldigvis for oss velger dommeren å annulere målet, og gjør på en måte opp for det tvilsomt idømte straffesparket i starten av kampen.

Etter en halvtime dundrer Marius Gullerud et HamKam frispark fra langt hold i stolpen.

5 minutter før pause header Jostein Grindhaug knallhardt i stolpen etter corner. Returen havner i beina på Ronny Espedal, men han får aldri avsluttet. Kjempesjanse til FKH.

Minuttet før pause planter Petter Sørensen en albue i hodet på Jostein Grindhaug etter et innlegg fra venstre. TV-bildene viser soleklart at det skulle vært straffespark til FKH og utvisning for den særdeles usportslige handlingen til HamKams kaptein. Vi anbefaler også Ståle Solbakken om å ta en titt på TV-bildene før han uttaler seg ytterligere om episoden. Vi liker dårlig at profilerte og respekterte trenere går ut i mediene og feilaktig anklager våre spillere for filming.

Like etter pause kommer Jostein nok en gang til en farlig avslutning. Headingen fra kort hold blir fint reddet av keeper.

Etter 59 minutter avslutter HamKams Marius Gullerud høyt over fra god posisjon. Like etterpå forsøker Kjetil Rødahl seg på et slags brassespark etter et langt innkast fra Simon Koch. Ballen går høyt over.

Etter 68 minutter header Kjetil Rødahl en corner til Odd Helge Bygnes som stusser ballen videre i tverrliggeren. Nok en stor mulighet til FKH.

73 minutter ut i kampen fyrer Arild Andersen av et skudd med venstrefoten. Ballen går via en forsvarer og til corner. På den påfølgende corneren redder keeper headingen fra Rune Wiken.

Kvarteret før slutt skyter Espen Olsen like utenfor for HamKam.

Helt mot slutten av kampen skjer det mye. Først er Odd Helge Bygnes nær scoring etter et innkast fra Simon Koch. Deretter får Arild Andersen en kjempemulighet, men skuddet går utenfor.

Dermed hjelper det så lite at FKH vant sjansestatistikken med 8-4. HamKam vant kampen 1-0.