Nyhetsarkivet

Helt rått!

Vi finner ikke en mer passende overskrift på lagets innsats i Kristiansand. Et hardtkjempende FKH slo Start 2-0 og det er klart for toppkamp mot Hamkam på stadion førstkommende søndag.

Hjemmelaget hadde ballen klart mest i søndagens kamp, men skapte få målsjanser mot et særdeles kompromissløst og solid FKH-forsvar. Vi hadde på vår side flere store muligheter på gode overganger mot et Startlag som måtte fremover.

Hovedårsaken til at de måtte fremover var at de allerede etter 8 minutter lå under med ett mål. Et innoverskrudd frispark fra Christian Grindheim ble vakkert headet i mål av Rune Wiken.

Start kunne ha utlignet like etterpå da Ben Wright satte ballen over mål fra kort hold.

Etter en halvtime får vi en stor mulighet etter corner, men Start redder på streken. 5 minutter før pause skyter Christian Grindheim fra 20 meter. Ved denne anledningen går ikke ballen i vinkelen, men utenfor mål.

Det er likevel Start som har det meste av trøkket før pause og minuttet før hvilen er de nær ved å utligne. Startspiss, Marius Johnsen, header ballen ut av hendene til Jan Kjell Larsen og situasjonen blir uforståelig nok ikke avblåst for angrep på keeper. Vi klarer likevel å få klarert til corner. I den påfølgende cornersituasjonen forsøker Start å filme seg til straffespark, men dommeren lar seg heldigvis ikke imponere av skuespillerkunsten.

Start går hardt ut i andre omgang og Jan Kjell Larsen gjør tidlig en bra redning da Marius Johnsen får kjempetreff på volley fra 20 meter. Utover dette er det sjelden farlig foran FKH-målet.

Etter 68 minutter utnytter vi at Start sender mange folk fremover og gjennomfører en perfekt overgang. Jostein Grindhaug slår en nydelig pasning til Rune Wiken som løper fra Startforsvaret og triller ballen til side for keeper og i mål. 2-0 til FKH og 200 av de 2500 tilskuerne på Kristiansand stadion er i ekstase.

Etter denne scoringen ser det ut som om lufta går ut av hjemmelaget og vi har full kontroll på kampen. Kvarteret før slutt bør Jostein Grindhaug øke ledelsen da han misbruker en stor mulighet fra 8 meters hold etter nydelig forarbeid av Rune Wiken.

Laget spiller med stor entusiasme og får nok en gang vist hvilken enorm moral som bor i dette laget. Det er en fantastisk opplevelse å se hvordan disse spillerne står på for hverandre og for klubben sin.

Nå er vi bare glad! Har vært det en god stund nå.