Nyhetsarkivet

Sterk borteseier

FK Haugesund spilte en meget god kamp borte mot Sandefjord på søndag og vant fortjent 2-1.

På en våt, tung og dårlig bane i Sandefjord var det hjemmelaget som intiativet fra start. Det var likevel en meget kontroversiell dommeravgjørelse som sørget for at Sandefjord tok ledelsen etter 10 minutter. Dommeren dømte straffespark etter at han mente Simon Koch holdt en Sandefjordspiller i trøya etter corner. Ingen utenom dommeren forventet straffespark i den situasjonen, og vi mistenker dommeren for å ha bestemt seg for avgjørelsen allerede før corneren ble tatt etter en noe tøff innledning på kampen. Jørgen Jalland plasserte det høyst ufortjente straffesparket i mål.

Det var likevel veldig fortjent at Sandefjord ledet 1-0 til pause. FKH skapte lite framover på banen og hjemmelaget sto fram som den opprykksfavoritten de er.

Etter pause forvandlet kampen fullstendig karakter. Innbytter Kjetil Rødahl satte mer fart i FKH-angrepet og bortelaget styrte kampen de siste 45 minuttene. Det var derfor veldig fortjent når Rune Wiken fikk utligne etter 74 minutter. Et presist frispark fra Christian Grindheim ble kontant plassert i nettet av en opplagt Rune Wiken.

5 minutter før slutt legger Jostein Grindhaug ballen tilbake til Christian som fyrer av fra 10 meter. Ballen går via tverrliggeren og over Sandefjords mål.

Etter 88 minutter kommer Kjetil Rødahl seg ned til dødlinjen. Han slår en pasning ut til Jostein Grindhaug mellom beina på en Sandefjordforsvarer. Jostein forvalter pasningen på en ypperlig måte, setter den sikkert i nettet og fastsetter sluttresultatet til 2-1 til FKH.

Spillerne viser nok en gang en imponerende lagmoral. Disse gutta ønsker å slåss for hverandre og slåss for klubben. 2-1 over Sandefjord på bortebane er et råsterkt resultat.

Kampen blir vunnet på ren vilje fra et samlet FKH-lag. På en tung bane er alle fryktelig slitne de siste 20 minuttene, men de i hvitt og blått slutter aldri å løpe. En herlig og høyst fortjent seier til et mannskap med en fantastisk arbeidsmoral.

Gratulerer til alle FKH-tilhengere. Nå skal vi bare være glad, så skal vi banke Godset på stadion på torsdag og så skal vi være enda litt mere glad.