Nyhetsarkivet

FKH til 3.runde etter cupthriller

FKH vant 1-0 etter ekstraomganger mot Hovding i andre runde i cupen på tirsdag.

Det ble en sjanserik cupkamp på Haugesund stadion. Hovding fikk vist alle de fremmøtte hvorfor de så langt er ubeseiret i 2.divisjon. Laget fra Bergenskanten var gode både defensivt og offensivt.

Det var likevel FKH som vant sjansestatistikken rimelig klart. Den største muligheten før pause hadde Christian Grindheim da han brente et straffespark etter at Jone Samuelsen ble dratt ned inne i Hovdings 16-meter.

I andre omgang og i ekstraomgangene åpnet kampen seg gradvis mer og mer. Det medførte store målsjanser til begge lag, men det var FKH som hadde de fleste og største mulighetene.

Både Rune Wiken og Kjetil Rødahl hadde hver sitt forsøk alene med keeper. Tor Arne Andreassen og Simon Koch hadde 2 gode muligheter hver etter døball. Christian Grindheim satte ballen i stolpen fra død vinkel i en situasjon hvor en pasning til en umarkert Kjetil Rødahl ville vært et bedre alternativ.

Avgjørelsen kom 5 minutter ut i andre ekstraomgang. En Hovdingforsvarer handset inne i eget felt etter en corner fra venstre av Christian Grindheim. Alfred Berge fintet ut keeper og ekspederte straffesparket sikkert i mål.

Et hardtkjempende FKH-lag viste en imponerende moral og vilje i tirsdagens kamp. FKH spilte uten skadde Asle Andersen, Milan Kojic og Ronny Espedal, men erstatterne gjorde ein imponerende innsats. Tor Arne Andreassen debuterte fra start på midtbanen og spilte en god kamp. Det samme gjorde Arild Andersen i en noe uvant midtstopperposisjon. Simon Koch overtok plassen sentralt i midtforsvaret etter Milans skadeforfall, og veagutten sto fram som vår kanskje beste spiller.