Nyhetsarkivet

G19 klar for EM

Det norske G19 landslaget med Trond Erik Bertelsen og Jone Samuelsen er klar for sommerens EM-sluttspill i Lichtenstein.

G19 landslaget er for tiden i Ungarn og spiller 3 EM-kvalifiseringskamper. Etter seier i de to første kampene er laget allerede klare for sluttspillet. Før de avsluttende kampene på tirsdag er det kun Ungarn som kan oppnå 6 poeng av de øvrige lagene. Skulle Ungarn og Norge stå på samme poengsum etter tirsdagens kamper vil Norge gå foran på innbyrdes oppgjør.

Norge vant en noe heldig seier over Ungarn i sin første kamp. Hjemmelaget vant sjansestatistikken med 10-6 og Norge scoret seiersmålet 2 minutt på overtid. Kaptein Jone Samuelsen ble av trener Egil Olsen trukket fram som en av lagets beste spillere. – Jone er litt som Myggen, med mange plusser og noen minuser, men den kreative kraften på midtbanen, sa Drillo etter kampen.

Mot Hellas vant Norge 1-0 etter scoring av Branns Erik Mjelde 2 minutter før slutt. Den norske keeperen ble utvist etter 72 minutter og laget straffespark. Hellas brant straffen og et kvarter senere kunne altså Norge juble for seiersmålet med 10 mann på banen. Både Trond Erik Bertelsen og Jone Samuelsen spilte hele kampen. Sistnevnte fikk for øvrig gult kort.

Den siste kvalifiseringskampen spilles på tirsdag mot Nederland, men Norge er allerede klare for sluttspillet i Lichteinstein 16-26.juli. Også Ståle Svensen er aktuell for den norske troppen til mesterskapet hvor 8 nasjoner skal slåss om EM-tittelen. Vi er på vår side glad for at 1.divisjon har ferie i den perioden hvor mesterskapet arrangeres.