Nyhetsarkivet

Uavgjort i generalprøven

FK Haugesund spilte 1-1 mot Start i søndagens generalprøve på Sakkestadbanen.

I flott vårvær og gode spilleforhold var det FKH som tok intiativet i kampen fra start. Allerede etter 50 sekunder vinner Rune Wiken en hodeduell inne i Starts 16-meter. Ballen faller ned til Alfred Berge som får avsluttet fra skrått hold. Starts keeper må gi en retur som Christian Grindheim kjemper i mål fra kort hold i duell med en Starforsvarer. 1-0 og en drømmestart på kampen.

FKH dominerer voldsomt i denne omgangen og skaper mange målsjanser. Start har spessielt problemer med de hurtige overgangene. Både Rune Wiken, Alfred Berge og Christian Grindheim har gode muligheter til å øke ledelsen før pause.

Start skaper lite i første omgang, men har en stor mulighet etter corner like før pause.

Etter hvilen skifter kampen karakter og det er gjestene fra Kristiansand som er det klart beste laget i andre omgang. Etter 55 minutter utligner Kristoffer Hæstad da han setter en retur fra stolpen i mål fra kort hold.

Start har etter dette store muligheter til å avgjøre kampen, mens FKH skaper relativt få målsjanser etter pause.

Til slutt viser sjansestatistikken 9-8 til FKH. Noe som skulle tilsi at begge lag scoret minst ett mål for lite i denne kampen.

Førstkommende søndag kl 1800 er det serieåpning på Haugesund stadion mot Moss. Vi håper da å se mer av det FKH presterte i den første halvtimen. Da var vi virkelig gode!