Nyhetsarkivet

FKH ble rundspilt og ydmyket i Ålesund

FK Haugesund kollapset etter en pause og tapte 0-7 for andre år på rad i Ålesund.

Kampen var jevn innledningsvis, men etter 12 minutter fikk Aalesund straffe etter en holding av Thor Hogne Aarøy. Den satte Trond Fredriksen sikkert i mål. Aalesund tok mer og mer over på den regntunge banen i Sunnmøre og bare sporadisk kom FKH til farlige sjanser mot et fysisk sterkt og hardtarbeidende hjemmelag. Nærmest var Arild Andersen med et langskudd i det 23. minutt, Kjetil Rødahl med en mulighet etter en halvtime og Asle Andersen med et skudd like før pause.

I starten av 2. omgang holdt Aalesund på å sette ballen i mål, men keeper fikk såvidt avverget. Det gjorde imidlertid ikke Jan Kjell Larsen i motsatt ende like etter da Trond Fredriksen headet inn et fint innlegg fra Aarøy. Dette var starten på et ti minutters mareritt for FKH. Bare to minutter senere vant Eirik Hoseth en duell mot Mustapha Sama og vips var stillingen 3-0. Hjemmelaget hadde nå fått kampen inn i sitt spor og overkjørte et tafatt FKH-lag, som slet med å vinne dueller og overta føringen i kampen. Et kvarter ut i 2. omgang økte Frode Fagermo til 4-0 og bare to minutter senere fikk Aalesund sin andre straffe. Skuddet og returen ble imidlertid reddet mesterlig av Jan Kjell Larsen. Kopervikbuen fikk tydeligvis selvtillit av dette og hindret en ny scoring fem minutter senere. Da mistet serielederen gnisten og slapp FK Haugesund inn i kampen en liten stund. I denne perioden kunne Bala Garba redusert, men nigerianeren var uheldig med mottaket. Hjemmelaget virket tilfreds med resultatet, men kom sterkt tilbake mot slutten av kampen. Fire minutter før slutt tapte FKH-forsvaret nok en duell. Dette utnyttet Aalesund ved å sette inn sitt femte mål for kvelden. Og de ga seg ikke her. For i siste ordinære spilleminutt fikk de sin tredje straffe etter en forseelse av Arild Andersen. Den satte Trond Fredriksen igjen sikkert i mål slik at stilligen var 6-0. Hans Jørgen Andersen satte inn det siste nådestøtet med Aalesunds 7. mål på Kråmyra stadion. Dermed kopierte dessverre FKH det flaue resultatet fra i fjor.

Spillerne har mulighet til å vise hva som bor i dem ved å reise seg i neste bortekamp mot Tromsdalen, som kjemper om å beholde plassen i 1. divisjon.