Nyhetsarkivet

FKH spilte 2-2 i Drammen

FK Haugesund ledet 2-0 tidlig i andre omgang, men Strømsgodset kom tilbake og sørget for poengdeling på Marienlyst stadion i Drammen.

FK Haugesund tok initiativet og hadde sin første store sjanse etter en corner i det 11. minutt. Asle Andersen traff bra, men headingen gikk dessverre like over. Syv minutter senere kom Odd Helge Bygnes til en avslutning etter et innlegg, men headingen gikk rett i klypene på keeper. Strømsgodset kom etter hvert mer inn i kampen, men klarte ikke i likhet med FKH å få ballen i nettet.

Andre omgang var bare fem minutter gammel da en stuss fra Kjetil Rødahl fant Bala Garba. Han dro seg fint fri og satte inn 1-0 til FKH. Dermed fikk FKH en kjempegod start på andre omgang. Og bedre skulle det bli. For bare tre minutter senere gikk Asle Andersen på et fint løp, som han avsluttet med et skudd i venstre hjørne. En flott prestasjon! FK Haugesund var inne i en god periode nå og kunne økt til 3-0 like etter. Bala Garba rundet nemlig keeper, men mistet kontrollen i avslutningsøyeblikket.

FKHs store sjanser skremte tydeligvis hjemmelaget, som etter hvert våknet og sørget for et høyere press og et mer aggressivt spill på Marienlyst stadion. Dette ga etter hvert resultater, for Hans Erik Ødegård førte SIF inn i kampen med sin scoring i det 59. minutt. Drammenserne hadde flere sjanser til å utligne like etter, men hadde ikke marginene på sin side. Strømsgodsets offensive spill ga også rom for kontringer til FKH. Arild Andersen, Asle Andersen og Christian Grindheim hadde alle gode muligheter til å punktere kampen, men var ikke heldige med sine avslutninger. Det var imidlertid Paal Christian Alsaker, som to minutter på overtid sørget for 2-2. Hans fulltreffer fra 16 meter var utagbar for Jan Kjell Larsen, som nok en gang var solid mellom stengene.

Det ble dermed poengdeling i Drammen; et resultat FK Haugesund har all grunn til å være godt fornøyd med, selv om seieren glapp like før slutt.

Neste kamp spilles førstkommende søndag og da kommer Ørn Horten på besøk. De kjemper om å beholde plassen, mens FKH er ute etter å revansjere vårens 1-4 tap. Dermed ser dette ut til å kunne bli en fartsfull og målrik kamp.