Nyhetsarkivet

Aabrekk blir ny FKH-trener

Harald Aabrekk har signert en 3-års kontrakt med FK Haugesund og overtar fra 1. desember.

Tidligere i sommer sonderte FK Haugesund trenerterrenget og hadde et møte med fire aktuelle kandidater. Harald Aabrekk ble etter hvert klubbens førstevalg. Jens Egil Vikanes, som er sportslige ansvarlig i FKH-styret, sa på pressekonferansen etter at dette ble klart, at klubben er utrolig glad for at det nettopp ble Aabrekk. Han begrunnet det med at han er en av Norges aller beste trenere og den rette typen til å utvikle laget videre. Vikanes mener også at det er en fordel for klubben at han har en stilling i Fotballforbundet.

Harald Aabrekk har selv vært på leit etter en mulighet til å kombinere jobben på landslaget med en klubbstilling og er glad for at FKH ga han muligheten. Han føler også at det er en klubb som tenker i samme bane som han. FKH og Aabrekk ble tidlig enige om en avtale, men det var til slutt opp til forbundet å godta om de ville godta at han kombinerte assistenttrenerjobben i Norges Fotballforbund (NFF) med en trenerjobb for FK Haugesund. Den nye FKH-treneren er glad for at NFF ser verdien av at en slik kombinasjon og mener selv at han kan videreføre en del ting fra landslagsstillingen til spillerne i FKH.

– Aabrekk kommer til å være borte to til tre kamphelger i løpet av sesongen i forbindelse med landslagssamlinger. Derfor er det viktig at klubben har en god hjelpetrener som stedfortreder, forklarer Jens Egil Vikanes. FK Haugesund mener at den nye hjelpetreneren bør være lokal og kjenne spillermarkedet på Haugalandet.

Harald Aabrekk sier selv at han har ambisjoner om å utvikle spillerne videre og heve nivået ytterligere. Han ønsker også å bygge videre på den gode jobben Kjell Inge Bråtveit har gjort med laget. Aabrekk er imponert over hva klubben har klart å få til med de forutsetningene de hadde foran årets sesong. – Det er tydelig at de unge vil spille fotball med de resultatene FKH har oppnådd med et halvt juniorlag på banen. Avslutningsvis håper han at ansettelsen vil stimulere nærmiljøet og mener at FK Haugesunds måte å drive klubben på ved å satse på unge spillere, er rette veien å gå i fremtiden.

Jone Samuelsen synes det er veldig positivt at Harald Aabrekk er ansatt som ny trener og innrømmer at han tenkt mye på dette inntil det ble klart. – Harald Aabrekk vil bety mye for laget og vil kunne hjelpe de fleste spillerne til å utvikle seg videre. Han er en veldig positiv og rolig type som har potensiale til å få til noe stort med laget, tror midtbanespilleren som virkelig har slått ut i blomst denne sesongen.