Nyhetsarkivet

Nesten poeng etter en god 2. omgang

FK Haugesund øynet poeng etter en sterk 2. omgang, men Hønefoss sto imot og vant 3-2.

Første omgang var svak spillemessig av FKH, som fumlet i forsvar og slet med å komme til avslutninger mot et kompakt og defensivt solid Hønefoss-lag. Landslagskeeper Grodås knapt satt på prøve i løpet av de første 45 minuttene på Haugesund Stadion.

Gjestene skapte også lite, men scoret på de sjansene som bydde seg. I det 19. minutt fant et preist innlegg Thomas Øverby på bakre stolpe. Han gjorde ingen feil og dermed sto det 1-0 til gjestene. Verre skulle det bli.

For bare tre minutter senere kom Buskerud-laget på en ny kontring. FK Haugesund slet med å avverge og dermed hadde Bjørn Viljugrein få problemer med å øke ledelsen til 0-2.

Hønefoss forsvarte seg bra og var flinke til å bryte både på midten og i eget forsvar. Bala Garba ble pakket godt inn og fikk dermed ikke utrettet mye mot de bastante forsvarspillere som gjorde det meste surt for FKH.

Hønefoss var ikke stort bedre, men kom lettere gjennom på sine angrep. Fire minutter før pause ble vondt til verre for FKH. John Kenneth Svendsen økte til 0-3 og kampen virket punktert før den var halvspilt.

I starten av andre omgang ble Mustapha Sama flyttet opp i angrep, mens Christian Grindheim gikk ut til fordel for Ronny Espedal, som overtok Samas plass i midtforsvaret. Og den offensive satsingen ga umiddelbare resultater. Sama tilførte en ekstra trøkk i angrepet slik at FKH kom lettere til avslutninger. Ronny Espedal gjorde også sine saker i forsvaret. Han virket trygg og spilte en av sine beste kamper i FKH-trøya. Defensivt ryddet han godt opp og bidro også med en scoring 24 minutter før slutt, som brakte FK Haugesund inn i kampen. Målet kom etter en corner av Asle Andersen. Etter litt fram og tilbake nådde ballen innbytteren, som rettet på resultattavla, mens landslagskeeper Grodås fortvite.

FK Haugesund tok etter hvert helt over kampen. Med høyere press og agressivitet dominerte laget spillemessig, mens gjestene ble løpende i mellom og var mest opptatt av å få tida til å gå.

Tolv minutter før slutt sørget Mustapha Sama med sin 2-3 scoring for noen spennende sluttminutter for de drøyt 1800 fremmøtte på Stadion. Men Hønefoss ville ikke høre snakk om poengdeling og gjorde det de kunne for å hale med seg alle poenga østover. Det lyktes de med og dermed ble det med den lille spenningen og en god andreomgang for Bråtveit og FKH.