Nyhetsarkivet

Etterlengtet seier på Voldsløkka!

FK Haugesund, med fem tenåringer fra start, tok revansj for fjorårets 0-3 tap med en fin 2-1 seier over Skeid i Oslo.

Mange var nok spente på hvordan Mikal Bø og de andre juniorspillerne ville klare seg mot et fysisk sterkt lag som kjemper om å beholde plassen i 1. divisjon. Nok en gang gjorde Bø og de andre tenåringene skam av den usikkerheten. FK Haugesund dominterte nemlig stort før pause og satte André Ulla gjentatte ganger på prøve.

Christian Grindheim sørget for FKHs første sjanse i det 17. minutt da han slo et frispark like utenfor mål. Tre minutter senere fant et presist innlegg fra Bala Garba Steinar Lein. Dessverre reddet André Ulla trønderens gode skudd. 25 minutter ut i kampen måtte han imidlertid resignere. FK Haugesund tok da ledelsen etter et flott angrep som Christian Grindheim fullførte ypperlig med å skru ballen i mål fra venstre hold. Det meget gode spillet resulterte i en ny scoring et kvarteret senere. Odd Helge Bygnes raget høyest i feltet ved en corner, timet bra og headet FKH kontant opp i en tomåls ledelse på Voldsløkka. Dette var forøvrig hans første scoring i 1. divisjon.

Andre omgang fortonte seg noe annerledes for Bråtveits gutter. Skeid spilte seg inn i kampen og FKH mistet initiativet. Oslo-laget skapte faktisk nok sjanser til å klare ett poeng, men heldigvis for FK Haugeusund ble det kun med det ene målet på overtid ved Yngvar Ånensen.

I fjor var trenden at laget til stadig tapte borte, men dette ut til å ha endret seg. FK Haugesund har nemlig fire borteseiere på rad, mens bare en av de fire siste hjemmekampene har endt med seier. Motstanderne har nok litt å si, men likevel er dette en liten tankevekker.

Kommende helg tar Frode Grodås Hønefoss med seg over fjellet. Da får FK Haugesund anledning til å sette landslagskeeperen på prøve og ikke minst gjøre noe med den litt svake statistikken på hjemmebane. Møt opp og hei FKH fram til en ny seier da!