Nyhetsarkivet

FKH slo Tollnes 2-1

Asle Andersen og Bala Garba scoret hver sitt mål da FKH vant 2-1 i bortekampen mot Tollnes.

FK Haugesund fikk en glimrende start på kampen. Etter bare to minutter slo Bala Garba en fin pasning til Asle Andersen, som satte ballen sikkert i mål. Sju minutter senere hadde Arild Andersen også en fin mulighet, men ballen gikk like over. Mustapha Sama og Egil André Vedøy var også farlig frampå, uten å score. Det burde imidlertid Bala Garba gjort i det 20. minutt da han var alene med keeper. Nigerianerens avslutning var nok for opplagt for keeper. Asle Andersen kunne også økt sju minutter før pause, men ballen gikk dessverre i nettveggen. Tollnes skapte et par sjanser før pause, men klarte ikke å overliste Kenneth Høie før dommeren blåste laga i garderoben.

Kampen dalte i kvalitet etter pause. Det meste av spillet foregikk på midten og laga slet med å skape sjanser i varmen. Tollnes var i denne perioden best, så det var ikke noe å si på at Adel Tverråen utlignet 20 minutter før slutt. Dette satte en støkk i FKH-laget og fikk spillerne til å heve seg. Åtte minutter senere slo Asle Andersen en nydelig pasning til Bala Garba, som igjen kom alene med keeper. Denne gang gjorde han ingen feil og de blåhvite var igjen i føringen. FK Haugesund forsvarte seg godt på slutten og hindret skienslaget i å utligne. Dermed kunne de mange tilreisende supporterne juble over tre poeng og avansement på tabellen.

Per Andersson debuterte godt i sin høyre indreløper-rolle. Svensken vant mange dueller, slo gode pasninger og jobbet bra. Han ser ut til å bli en fin tilvekst for klubben. Midtbanekollegaene Asle Andersen og Christian Grindheim utmerket seg også positivt i kampen.