Nyhetsarkivet

Alle tre i aksjon mot Tsjekkia

Alle FKHs U-19-spillere var i aksjon da Norge tapte 0-1 for Tjekkia.

Kampen var bare fire minutter gammel da Tsjekkia fikk corner fra høyre på Nadderud. Jan Kjell Larsen gikk ut for å ta det høye innlegget, men nådde ikke ballen. Det resulterte i et tidlig baklengsmål for Norge. Larsen var dessverre uheldig ved denne situasjonen.

Etter målet styrte de rødhvite tsjekkerne kampen og med sin gode fysikk, besluttsomhet, fart og teknikk, gjorde de akkurat som de ville mot tafatte nordmenn, som ble løpende imellom. Norge gjorde uvanlig mye feil før pause i forhold til de pigge østeuropererne. Jan Kjell Larsen ble satt på flere prøver før sidebytte og vartet opp med flere gode redninger. Sjansestatistikken ved halvtid var 5-1 til Tsjekkia og det sier litt om hvor lite Norge fikk til.

I andre omgang entret også Dag Martin Tverborgvik banen og dermed spilte hele tre FK Haugesund-spillere på det norske laget. Christian Grindheim kom mer inni kampen i sin defensive rolle på midten, men ble byttet ut i det 76. minutt. Tverborgvik fikk brukt sin fart og la noen gode innlegg de få gangene han ble frispilt på høyreflanken. Det var helst på motsatt side Norge spilte seg gjennom.

Det norske laget var gode etter pause og var nære ved å utligne på slutten. Martin Wiig skjøt blant annet over på en stor sjanse i det 77. minutt.

Best på det norske laget var starts Kristoffer Hæstad. Bodø/Glimt-spilleren Trond Olsen, Moldes Øyvind Hoås og FKHs Jan Kjell Larsen var også gode.

Spania går til finale i Norges gruppe, som puljevinnere med 7 poeng. Slovenia ble nr. 2 med 6 poeng, etterfulgt av Tjekkia med 4 og Norge uten poeng.