Nyhetsarkivet

Endelig seier

Etter 5 strake serietap ble det endelig seier i onsdagens hjemmekamp mot Tromsdalen. Christian Grindheim scoret kampens eneste mål på straffespark.

Begge lag bar preg av alvoret i tabellsituasjonen den første omgangen. Det ble tatt få sjanser offensivt og begge lag så ut til å prioritere en stram defensiv organisering.

Vi var veldig nære scoring da Jone Samuelsen sendte avgårde en suser med venstrefoten fra rundt 20 meter. Ballen traff treverket klokkerent i krysset. Samme mann var også nære da han fikk avslutte et flott angrep fra ca. 5 meters hold. Et Tromsdalenbein kom imidlertid i veien.

Christian Grindheim hadde en god dag på midtbanen. Midtveis i den første omgangen fant han Bala Garba med et nydelig gjennomspill. Avslutningen fra 10 meter gikk dessverre midt på keeper.

Også Jostein Grindhaug hadde en mulighet, men headingen fra vanskelig posisjon gikk over mål.

Tromsdalen hadde også sine muligheter. Den største fikk de da Kenneth Høie måtte gi retur på et frispark. I kampen om returen var det til slutt FKH forsvaret som gikk seirende ut.

0-0 var et greit resultat etter en jevnspilt omgang.

Andre omgang fortsatte mye som den første, men med et visst overtak til FKH.

Avgjørelsen falt 20 minutter før slutt. Jone Samuelsen spilte nydelig fram til Bala Garba som tverrvendte inne i Tromsdalens 16-meter. Med to forsvarere på ryggen klarte selv ikke Bala å holde seg på beina. Straffesparket var soleklart og Christian Grindheim plantet straffen sikkert i nettet til høyre for keeper.

De siste minuttene jaget Tromsdalen utligning, men et bunnsolid defensivt arbeid hos FKH gjorde at vi til slutt vant en fortjent seier.

Hele forsvaret gjennomførte en god kamp på onsdag. På midtbanen var både Jone Samuelsen og Christian Grindheim meget gode. Det var også deilig å se en pigg Bala Garba tilbake på topp hos FKH.

Allerede søndag er det klart for ny hjemmekamp. Merk at kampen mot topplaget Sandefjord starter kl 1730!