Nyhetsarkivet

Tap på Høddvoll

FKH gikk på sitt femte strake serietap da Hødd ble for sterke i søndagens kamp. Hjemmelaget vant til slutt 4-1.

FK Haugesund sliter om dagen, og savnet etter skadde Steinar Lein og Bala Garba er merkbart. På søndag fikk vi en verst tenkelig start på kampen. Allerede i kampens første minutt så feller Mustapha Sama en Høddangriper inne i vår egen 16-meter. Straffesparket satte Geir Televik sikkert i mål.

Resten av omgangen var jevnspilt. FKH hadde ballen mye, men skapte relativt få målsjanser.

I 2.omgang burde både Kjetil Rødahl og Jone Samuelsen utlignet. Kjetil hadde til og med rundet keeper, men avslutningen gikk i nettveggen. Jone satte ballen midt på keeper fra kort hold.

Hødd dreper all spenning i kampen når de scorer 3 mål på 8 minutter mot slutten av kampen. Spisstalentet Magnus Myklebust scoret to av målene og la opp til Erling Ytterland som fikk æren av å putte Hødds fjerde mål for dagen. I denne perioden kan det settes store spørsmålstegn ved det defensive arbeidet i FKH, og vi ble straffet for betydelige personlige feil.

2 minutter før slutt lager Kjetil Rødahl FKHs trøstemål og fastsetter sluttresultatet til 4-1.

Hødd viste seg fram som et sterkere og mer effektivt lag inne i begge 16-meterene og vant en fortjent seier. Med dette tapet er FKH for første gang under nedrykksstreken, men det er kort vei til lagene foran og eksempelvis bare 4 poeng opp til Oslo Øst på 8.plass.

På onsdag kommer Tromsdalen til Haugesund stadion. Det blir en særdeles viktig kamp i bunnstriden i norsk 1.divisjon.