Nyhetsarkivet

Storseier over Vard i cupen

FK Haugesund slo Vard hele 5-0 i cupens 2.runde på onsdag. Seieren kunne lett vært større og spenningen knytter seg nå til hvem motstanderen blir i neste runde.

Vard åpnet friskt på Haugesund stadion og hadde en stor mulighet tidlig i kampen. Deretter handlet det kun om FK Haugesund.

1-0 kom etter et drøyt kvarter. Vardforsvaret klarerte først en dødball fra vår side, men vi bygget opp et nytt angrep og innlegget fra Arild Andersen flikket Odd Helge Bygnes i mål med hælen fra kort hold.

En god Kjetil Rødahl skapte mye problemer for Vardforsvaret, men han burde sørget for at ledelsen til pause var større enn 1-0 på en av sine mange muligheter de første 45 minuttene.

I andre omgang ble det for det meste spill mot et mål. Kjetil gjorde ingen feil da han 2 minutter etter hvilen kom alene med keeper.

Etter en time fikk vi se en flott overgang etter at Vard hadde vært oppe på corner. Jone Samuelsen, Dag Martin Tverborgvik og Egil Andre Vedøy kombinerte i høyt tempo og sistnevnte fikk til slutt æren av å trille ballen i tomt mål.

Slutten av kampen ble litt Hawaipreget og Vard hadde et par gode målsjanser, men Kenneth Høie reddet det som var nødvendig å ta. Og 3 minutter før slutt fikk vi kampens vakreste scoring. Asle Andersen fikk ro på 20 meters hold, vippet ballen opp i luften og sendte en suser i vinkelen på halv volley med høyrefoten. Majestetisk!

En god Kent Michael Bøe kom inn de siste 10 minuttene. Han fikk æren av å gjøre forarbeidet da Kjetil Rødahl enkelt kunne fastsette sluttresultatet til 5-0 på overtid.

Vard har et godt 2.divisjonslag, men i denne kampen ble divisjonsforskjellen på lagene tydelig. I en solid gjennomført kamp sto Jone Samuelsen fram som vår beste spiller.