Nyhetsarkivet

Hjemmetap mot Strømsgodset

Årets første tap på hjemmebane kom mot en sterk motstander. Strømsgodset vant til slutt hele 4-0 i søndagens kamp.

Det meste lå til rette for en publikumsfest på stadion. Flott gressmatte, over 2500 tilskuere, nydelig sommervær og Bala Garba tilbake i startoppstillingen. Bala viste imidlertid at han har et stykke igjen til formen, og forlot banen med skade etter den første omgangen.

FKH åpnet bra og styrte mye av spillet i kampen de første 25 minuttene uten å skape noen store målsjanser. Men etter 27 minutter er det bortelaget som tar ledelsen. Et hjørnespark fra høyre blir først slått for langt, men ballen blir slått inn igjen i feltet og Hans Erik Ødegård stupheader inn ledermålet fra kort hold.

5 minutter senere blir det 0-2. Den storvokste venstrebacken Thomas Wæhler får uforstyrret heade ballen i mål etter corner fra venstre.

Etter pause legger Strømsgodset seg lavt i en 4-5-1 formasjon med en løpsvillig og god Lasse Olsen alene på topp. Dette resulterer at vi har ballen mye i 2.omgang uten at vi heller i denne omgangen spiller oss fram til mange målsjanser. Et kvarter før slutt kommer vi likevel inn i en god periode og både Asle Andersen og Jostein Grindhaug burde scoret i denne perioden. Jostein skjønner nok ikke selv hvordan han kunne misbruke sin største mulighet. Fra 2 meter treffer han en av to Godsetspillere som har stilt seg opp på streken bak en utspilt keeper.

3 minutter før slutt slår Paal Alsaker et tilsynelatende ufarlig frispark fra langt hold. Men ballen sniker seg inn ved stolpen bak Kenneth Høie som burde avverget det målet. På overtid scorer samme mann 4-0 da han avslutter en flott gjennomført kontring.

Vi spilte en dårlig fotballkamp på søndag, men ingen vet dette bedre enn spillerne selv. Vi føler oss derfor trygge på at laget viser seg fra en helt annen side i onsdagens cupkamp mot Vard.