Nyhetsarkivet

Lett videre i cupen

3.divisjonslaget Hana ble et lett bytte i cupens første runde. FKH vant til slutt 4-1.

Det overrasket ingen at Hana valgte å ligge ekstremt lavt i en stram 4-5-1 formasjon. Vi åpnet i vår vanlige 4-4-2 formasjon, men spilte uten Odd Helge Bygnes, Asle Andersen og Steinar Lein som var utilgjengelige på grunn av sykdom eller skade. Alle forventes å være tilbake på laget til søndagens bortekamp mot Hønefoss.

FKH har tidligere hatt problemer med lag fra lavere divisjoner i cupens åpningsrunder, og enkelte ante nok det verste når hjemmelaget tok ledelsen allerede etter 2 minutter. En corner fra høyre ble headet i mål av Rolf Fiksdal.

FKH slet utover i 1.omgang med å trenge gjennom det overbefolkede Hanaforsvaret. Vi skapte en del halvsjanser og mange dødballer, men uten resultat før etter 34 minutter. Da trekker vi opp et kjempeangrep hvor Arild Andersen spiller opp til Kjetil Rødahl som ligger ballen igjen til Christian Grindheim. Han avslutter angrepet med å dundre ballen i krysset fra 20 meter.

2-0 kom bare 3 minutter senere. En corner fra Christian Grindheim finner Kjetil Rødahl på bakre stolpe som enkelt kan sette ballen i mål mot gamle lagkamerater med høyrefoten.

Midtstopperen Mustapha Sama hadde involvert seg mye i det offensive gjennom hele omgangen, og like før pause fikk han også betalt i form av scoring. Et godt skudd fra 25 meter gikk via en Hanaspiller og i mål.

I 2.omgang var det bare et spørsmål om hvor stor seieren skulle bli. Vi hadde ballen hele tiden, men mange svake avslutninger gjorde at det ble med ett mål i denne omgangen. Det ble satt inn av Christian Grindheim et kvarter før slutt. Etter mye fram og tilbake i Hana sin 16 meter får Christian til slutt kjempet seg til en avslutning fra rundt 5 meter som havner i nettet.

Vi likte dårlig å ligge under for et 3.divisjonslag i 35 minutter, men etterhvert klarte vi å gjøre de rette valgene og spilte ut motstanderen. I slutten av første omgang og i andre omgang gjorde vi en spillemessig god kamp mot et hardt kjemepende 3.divisjonslag.

Både Kent Michael Bøe og Egil Andre Vedøy pådro seg lyskestrekk i løpet av oppgjøret, og det er usikkert hvor lenge de blir borte. Bala Garba pådro seg en liten strekk, men vi håper han blir klar allerede til søndagens kamp.