Bittert poengtap

Vi ga fra oss en 2-0 ledelse i torsdagens hjemmekamp mot HamKam. Bortelaget utlignet etter to mål på dødball mot slutten av kampen.

På en nydelig gressmatte og i strålende solskinn ble det en spennende fotballkamp på Haugesund stadion.

Første omgang var sjansefattig, men begge lag hadde enkelte gode muligheter. Steinar Lein var nær ved å score årets mål etter rundt 15 minutters spill da han dundret ballen i tverrliggeren på hel volley med venstrefoten fra 25 meter. Men det ble ingen mål i løpet av de første 45 minuttene som var jevnspilte.

De første minuttene av 2.omgang var også jevnspilte, men etterhvert fikk FKH etabalert et klart spillemessig overtak og et ensidig trykk mot HamKam målet. Overtaket skulle også gi resultater i form av scoringer. Etter 70 minutter kunne en umarkert Mustapha Sama trille en corner fra Arild Andersen i nettet. Midtstopperen fra Sierra Leone måtte senere forlate banen på grunn av skade.

2-0 kom på en flott overgang. Regien var ved Asle Andersen og Arild Andersen, mens 17-åringen Jone Samuelsen fikk æren av å score sitt første mål i norsk 1.divisjon.

Kampen bar veldig preg av mange dødballsituasjoner. Mot slutten av kampen satset Hamarlaget utelukkende på disse situasjonene. De byttet inn og flyttet opp alt de hadde av storvokste spillere, og taktikken ble en suksess. Per Arne Gjerdalen og Vegar Bjerke sørget med sine scoringer for at HamKam fikk med seg ett poeng til Hamar. Ut i fra spill og målsjanser i 2.omgang så burde det vært null.

På overtid hadde innbytter Kjetil Rødahl en bra mulighet til å avgjøre kampen, men venstrebensskuddet fra 7 meter ble reddet av HamKams keeper.

Vi spilte en bra kamp. Spessielt var midtstopperne Odd Helge Bygnes og Mustapha Sama gode. Også Steinar Lein spilte en god kamp på midtbanen.

I mai kommer kampene tett og allerede på søndag er det muligheter for 3 nye poeng. Da møter vi Raufoss borte på en arena hvor vi aldri har tatt poeng tidligere. Torsdag 16.mai er det klart for hjemmekamp mot Åsane.