Nyhetsarkivet

Sesongens første tap

Det ble tap 2-0 i søndagens bortekamp mot Oslo Øst. Vi spilte en svak kamp og det var fortjent at hjemmelaget tok alle poengene.

Det var en lite innbydende gressmatte som møtte spillerne i solskinnet på Lambertseter. Gresset var uvanlig høyt og banen ujevn. Dette var en medvirkende årsak til at kampen aldri ble særlig velspilt. Pasninger langs bakken gikk så seint at de sjelden nådde fram til tiltenkt adresse. Løsningen for begge lag ble dermed å spille mye langt.

Første omgang endte med 2-2 i målsjanser og 0-0 i målprotokollen. Kjetil Rødahl hadde en brukbar mulighet fra skrått hold like før sidebytte, men keeper reddet. Den andre målsjansen vår var en heading fra Jostein Grindhaug som gikk utenfor.

I pausen byttet vi inn Bala Garba. Han fikk en vanskelig oppgave på det dårlige underlaget, men fikk vist at han nærmer seg formen.

2.omgang begynte med en stor mulighet til Kjetil Rødahl, også denne gang fra skrått hold. Spissen fra Sandnes valgte å avslutte, men keeper reddet igjen. En pasning til Bala foran mål kunne i dette tilfelle vært et bedre alternativ.

6 minutter ut i omgangen tar Oslo Øst ledelsen. En corner blir først headet i tverrliggeren fra bakre stolpe. Returen header en umarkert Tom Reidar Haraldsen i mål.

Etter en times spill kjører Oslo Øst en overgang etter at vi har hatt døball i andre enden. Linjemannen overser en soleklar offside og Christian Grindheim lager frispark som bakerste mann. Etter reglene rødt kort, men vi mistenker dommeren om å være smertelig klar over den klare offsiden og som kompensasjon slapp Christian unna med gult kort. Trøsten ble likevel kortvarig ettersom det påfølgende frisparket ble vakkert headet i mål av Christian Petersen.

Mot slutten av kampen kom dommer Kjell Alseth igjen i fokus. Først får Mustapha Sama på uforståelig vis annulert et mål etter en døballsituasjon. Bala Garba går opp i en duell og keeper går inn i ryggen på fjorårets toppscorer. Ballen stusses videre og Mustapha sklir ballen i nettet. Alseth velger å annulere målet for Balas angrep på keeper. Var det ikke omvendt?

Helt i sluttminuttene blir Mustapha Sama dratt ned i hjemmelagets 16-meter. Situasjonen minnet mistenkelig om straffespark, men Alseth valgte å la spillet gå videre.

Uavhengig av dommeravgjørelsene så vant Oslo Øst fortjent etter at vi gjennomførte sesongens dårligste kamp. Det sier også sitt at vår beste spiller var Kenneth Høie. Keeperen opptrådde med autoritet og hadde flere kvalifiserte redninger.

Tabellen i 1.divisjon er usedvanlig jevn etter 4 serieomganger. Tromsø topper med 8 poeng, mens vi er nummer 8 med 5 poeng. Det skiller 3 poeng mellom nummer 1 og 11 på tabellen som du finner et annet sted på våre nettsider.

Førstkommende torsdag er det hjemmekamp mot Ham Kam. Det er mye som taler for at underholdningsverdien i den kampen blir vesentlig større enn hva som var tilfelle på søndag.