Nyhetsarkivet

Lønnskonflikten er løst

FKH-ledelsen, NHO, representanter fra spillergruppen og NISO satt i lange forhandlinger i går. Til slutt fant de en løsning på lønnskonflikten som har pågått i klubben i rundt 2 måneder.

Partene ble enige sent i går kveld etter å ha sittet i forhandlinger siden kl 1400. Løsningen innebærer at Per Andreas Haftorsen, Thormod Ness, Tarje Nordstrand Jacobsen, Magnus Samuelson, Rune Wiken og Gaute Helstrup forlater klubben.

Det har vært en tung tid i FK Haugesund etter at det den 7.november ble klart at aksjeselskapet ønsket å kutte driftstilskuddet. Etter at klubben hadde klart å kutte betydelige kostnader på budsjettet, gjensto det framdeles et behov for å kutte 2,1 millioner kroner på spillerlønninger.

Nå ser det ut til at saken kan være løst, og FKH kan igjen se fram mot en spennende sesong i 1.divisjon. Vi beholder de største profilene i laget og har som kjent mange store talenter som er sultne etter å prestere på 1.divisjonsnivå. Nivået på trening den siste tiden vitner også om at vi går mot en spennende sesong. Kjelli og Asbjørn ser også nå fram til å få arbeide med en prestasjonsgruppe som de vet skal spille seriefotball for FKH denne sesongen.

Den nærmeste tiden vil det bli arbeidet hardt med å fylle opp A-stallen med spillere vi ønsker å knytte til klubben. Vi føler vi har god oversikt over de spillerne vi kan tenke oss å hente til A-gruppen. Pr. dags dato har vi 12 spillere på A-kontrakt, og vi har dermed 7 ledige plasser i A-stallen. Det er nærliggende å tro at enkelte av disse plassene vil bli besatt av spillere fra egen stall.