Nyhetsarkivet

Rekordseier mot Ørn Horten

7-0 over Ørn Horten i søndagens seriekamp på Haugesund stadion. Det er A-lagets største seier noensinne i en seriekamp.

Det var spill mot et mål i 90 minutter.
Allerede i kampens første angrep etter 25 sekunder tok vi ledelsen. Et svakt skudd fra Bala Garba trillet inn i mål bak en uheldig Ørnkeeper.
2-0 kom etter 23 minutter. Etter mye rot i Ørns 16meter etter en corner fikk Bala til slutt dundret ballen via tverrliggeren og i mål. At det ikke ble flere mål før pause var et aldri så lite under. Hans Berggren misbrukte bl.a. flere store muligheter. Men som Hasse sa etter kampen, han sparte kruttet til de gangene vi virkelig trenger målene.

Andre omgang var 5 minutter gammel da Jostein Grindhaug headet kontant inn et langt og hardt innkast fra Arild Andersen. Bala laget sitt tredje mål for dagen da Hasse lobbet ballen fint over keeper, men ballen gikk i stolpen. Bala var våkent framme på turen og gjorde 4-0. Etter 62 minutter var det Idar Mathiassen som scoret sitt første obligatoriske mål for FKH. Det var en enkel scoring på et skudd fra ca. 8 meter som keeper nok ikke var sjanseløs på. 6-0 kom etter at Bala Garba igjen var frampå etter mye fram og tilbake foran Ørns mål. Målfesten ble avsluttet med at Hasse endelig fikk nettkjenning. Et fint innlegg fra høyre ble sikkert styrt i mål av Hasse med høyrefoten. Det gjorde godt for svensken som garrantert kommer til å score en rekke mål for oss denne sesongen.

7-0 er historiens største FKH-seier i en seriekamp, men klubbrekorden i obligatorisk kamp er fremdeles 8-0 mot Skjold i cupens første runde i 1997. At Bala Garba scoret 4 mål er også klubbrekord, men den tittelen må han dele med Kjetil Løvvik som laget 4 mål da vi slo Fyllingen 7-2 i 1.divisjon i 1995 og Jarle Wee som gjorde det samme mot Os i 1994.

Motstanden på søndag var ikke bra, men det er uansett sterkt å vinne 7-0. Til helgen blir det tøffere, men også Raufoss skal hjem fra stadion med 0 poeng i bagasjen.