Nyhetsarkivet

FK Haugesund – IFK Malmø 3-1

Her oppdateres dagens kamp på La Manga. Kampstart er kl 1700.

Vi har følgende startoppstilling(4-4-2):
Kenneth Høie, Tor Åge Larsen, Erik Sandvärn, Knut Ystaas, Tarje Nordstrand Jacobsen, Magnus Samuelson, Steinar Lein, Jostein Grindhaug, Rune Wiken, Hasse Berggren og Bala Garba.

På benken sitter Per Andreas Haftorsen, Geir Tharaldsen, Idar Mathiassen, Asle Andersen og Asbjørn Helgeland.

2 min: Jostein mottar en corner på bakerste stolpe. Et godt skudd blir fint reddet av keeper.

7 min: Malmø får et mål korrekt annulert for offside.

15 min: 1-0 til FKH!!! Etter mye fram og tilbake inne i Malmøs 16-meter får Hasse driblet av en mann og sender ballen videre til Bala. Bala bredsider ballen i nettet fra kort hold.

18 min: Jostein kolliderer med Kenneth. Jostein blir liggende og får behandling av fysio utenfor banen. Usikkert om han kan fortsette.

Kampen har åpnet i et høyt tempo med et lite overtak til oss. Vi var klart best de første 6-7 minuttene, men etterhvert har Malmø kommet mer med. Svenskene kan få problemer med Bala ettersom de velger å stå forholdsvis høyt og etterlater seg dermed et fint lite bakrom.

20 min: Jostein er tilbake på banen, og ser pigg ut.

22 min: Malmøcorner som blir klarert av Hasse og vi får en fin overgang. Wiken kommer alene med keeper, men keeper redder.

24 min: Jostein henter ballen på venstrebackposisjon. Vinner ballen og slår tunnel på nærmeste motspiller, slår ballen fram til Wiken på venstre kant. Han legger et fint innlegg til Hasse som avslutter med høyrefoten fra 16 meter. Malmøs keeper gjør en kjemperedning og slår ballen til corner.

Knut og Erik har etterhvert fått god kontroll på Malmøspissene etter å ha hatt litt problemer med posisjonsspillet i startfasen. Malmø har ikke kommet til flere målsjanser enn det annulerte målet. I det hele tatt ser det bra ut for øyeblikket.

37 min: 1-1. En dårlig klarering fra FKH-forsvaret havner hos en Malmøspiller 15 meter inn på vår banehalvdel. Ballen spilles gjennom til en midtbanespiller som kommer alene med Kenneth. Svensken utligner enkelt.

Pauserapport: Vi hadde et overtak i kampen fram til Malmøs utligning. Etter Malmømålet har det jevnet seg ut. Tempoet i kampen har vært bra, men presisjonen i pasningsspillet har vært svak. Særlig oppspillene fra bakre firer kunne vært bedre. Midtbanen har klart seg rimelig bra og både Magnus, Steinar og Jostein har gjort en god jobb. Erik Sandvärn har vært positiv i duellspillet og markerer godt. Han har ikke overbevist like mye i oppspillsfasen og i posisjonsspillet.

53 min: Tarje slår et presist frispark fra vår høyreside. Headingen fra Hasse går imidlertid over.

55 min: Mer krig enn godt spill i de første minuttene av andre omgang.

58 min: God mulighet til Malmø etter et innlegg fra deres venstreside. Headingen går heldigvis over målet til Kenneth.

65 min: 2-1 TIL FKH!!! Frispark fra Magnus fra vår venstreside. Han løfter ballen til bakre stolpe der Wiken header ballen inn til Hasse som setter ballen i nettet med høyrefoten.

68 min: Nytt frispark fra Magnus i samme posisjon som målet. Denne gang vinner Jostein duellen på bakerste stolpe. Hasse vinner andreball også denne gang, men header ballen over målet.

Mellom det 55. og 70. minutt har vi dominert kampen totalt. Vi har flyttet laget høyere opp på banen, og presisjonen i pasningsspillet er blitt bedre.

69 min: Jostein ut, Idar inn.

73 min: Idar får gult kort for en tackling litt over streken.

74 min: Bala ut, Geir inn.

80 min: Malmø slår et innlegg fra sin høyreside. Knut bommer på ballen, men Malmøspissen skyter over.

82 min: Tarje slår en kort corner til Tor Åge fra høyre. Tor Åge legger inn mot bakerste stolpe. Keeper har ikke kontroll og ballen går såvidt utenfor.

90 min: Asbjørn inn, Steinar ut.

91 min: 3-1 TIL FKH!!!! Hjørnespark fra Tarje fra høyre. Hasse kommer stormende på bakerste stolpe og dundrer ballen i nettet på hel volley. Vakkert mål fra 1.divisjons toppscorer i 2001.

Oppsummering: God arbeidsinnsats fra hele laget. Tempoet i kampen var nok bedre enn kvaliteten. Wiken gjør en veldig god kamp og er banens ener. Kampen blir spilt i sterk vind noe som preger kampen. Erik Sandvärn får godkjent for sin innsats i dagens kamp.