Nyhetsarkivet

FKH overbeviste mot Ålgård

FKH gjennomførte en meget god kamp da de søndag slo Ålgård med 4-2 på Ålgård stadion. Espen Skogland ble kampens store profil og scoret 3 av målene.

FKH startet kampen med dette laget i en 4-4-2 formasjon: Jan Kjell Larsen – Simon Koch, Milan Kojic, Arild Andersen, Tor Arne Andreassen – Jostein Grindhaug, Johnny Furdal, Kevin De Serpa, Niki Budalic – Espen Skogland, Sten Ove Eike.

Patrik Fredholm, Chris Pozniak og Vegard Nordtveit var uaktuelle til kampen på grunn av skade.

Et aggresivt FKH-lag dominerte søndagens kamp fra start til mål. Til tross for sterk motvind de første 45 minuttene så skapte vi flere store muligheter. Både Espen Skogland og Sten Ove Eike burde gått til pause med nettkjenning. Nærmest kom Sten Ove da han avsluttet et flott angrep med å skyte i tverrliggeren fra kort hold.

På bakgrunn av spill og sjanser var det derfor særdeles ufortjent at det var hjemmelaget som tok ledelsen. En corner blir headet mot mål, endrer retning når Arild Andersen får en fot på ballen og triller over streken.

Etter pause går FKH ut i et voldsomt tempo og Ålgård sliter med å henge med. En presis corner fra en god Niki Budalic blir vakkert stupheadet i mål av Jostein Grindhaug.

Ikke lenge etterpå er det klart for 2-1 til FKH. Et langt innkast ender med litt fram og tilbake inne i feltet før Espen Skogland smeller ballen opp i nett-taket fra kort hold.

Også etter at FKH har tatt ledelsen så fortsetter vi å spille fin fotball og skape målsjanser på løpende bånd i den sterke medvinden. 10 minutter før slutt kjemper Ferdinand Krohn Haaland til seg ballen og blir fellt når han kommer alene med keeper. Straffen planter Espen Skogland sikkert i hjørnet til høyre for keeper.

I kampens sluttminutter skjer det mye. Først reduserer Ålgård til 2-3 på et flott volleyskudd. Deretter får hjemmelaget en ny stor sjanse på overtid, men Jan Kjell Larsen redder mesterlig. Redningen blir etterfulgt av en hurtig overgang som avsluttes med at Espen Skogland runder keeper og triller inn sitt tredje mål for dagen.

En solid kamp av FKH som nå har fått seg en luke på 5 poeng ned til Sandnes Ulf. Førstkommende lørdag er det hjemmekamp mot Jotun Årdalstangen kl 1600.